fbpx

Veelgestelde vragen

Welke materialen gebruikt Label Linde? 

Label Linde let op kwaliteit en koopt vooral RVS en DQ-metaal in (daarnaast gold filled metaal en Vermeil goud metaal). Mocht iets van RVS of DQ-metaal toch snel verkleuren, laat het ons dan weten. Zie de pagina ‘Onderhoud van sieraden’ voor alle materialen die we gebruiken met het onderhoud daarvan.

Wat zijn de voordelen van roestvrij staal?

Het is allergievrij en verkleurt niet op de huid. Roestvrij staal is enorm sterk en een kras- en kleurvast materiaal. Hierdoor heb je jarenlang plezier van je roestvrij stalen sieraden.

Wat is DQ (Designer Quality) metaal?

Voor consumenten vaak een onbekende term. De afkorting DQ (designer quality) is een keurmerk geworden, waarmee het verschil in kwaliteit duidelijk wordt gemaakt. DQ staat voor een hoogstaande Europese kwaliteit. DQ-metaal is helemaal nikkelvrij. dus geschikt voor mensen met een nikkelallergie. 

De platings van DQ-metaal zijn gemaakt van echt zilver en goud en daardoor blijven ook deze metalen erg lang mooi. Maar desondanks is DQ-metaal een onedel metaal (wat RVS dus wel is) en kan onder invloeden van buitenaf verkleuren. Dit is per persoon verschillend en heeft te maken met de PH-waarde van de huid. Dit kan uiteenlopen van een week tot een jaar of bij sommige personen helemaal niet.

Waarom wijkt mijn sieraad af van de afbeelding op de website?

Label Linde maakt gebruik van natuurstenen/edelstenen waardoor vorm en kleur kan variëren van de foto op de webshop. Iedere laptop/pc/telefoon heeft zijn eigen kleurinstellingen. Onze website staat zo ingesteld dat de sieraden in zo reëel mogelijke kleuren overkomen.

Wat betekent 925 Sterling Silver?

925 Sterling Silver is de benaming voor de beste kwaliteit zilver waar sieraden mee kunnen worden gemaakt. Zilver is een zacht materiaal, 100% zilver is te zacht om sieraden van te maken. De beste kwaliteit zilver is 925 zilver (92,5%) er wordt 7,5% van een ander metaal toegevoegd.

Ik heb een polsmaat waarbij het armbandje niet om mijn pols past, kunnen jullie een armbandje voor mij op maat maken?

We kunnen alle sieraden op maat maken. Geef in dat geval bij het afrekenen bij opmerkingen de juiste maat aan en wij zorgen ervoor dat het sieraad perfect op maat gemaakt wordt!

Kan ik zwemmen met mijn sieraden of kan ik deze om houden tijdens het douchen?

Veel van onze sieraden hebben een hoogwaardige plating maar het zijn geen massief gouden sieraden. Dat betekent dat de plating langzaam van de sieraden af gaat. We zeggen daarom altijd hoe voorzichtiger je met je sieraden om gaat hoe langer je er plezier van hebt! De chemicaliën van een zwembad of shampoo doen je sieraden uiteraard geen goed.

Ik wil graag een cadeautje bestellen kunnen jullie dit voor me inpakken?

Natuurlijk kan dat! We pakken het cadeautje met alle liefde en plezier in! Geef het aan bij opmerkingen bij het afrekenen en we maken er iets extra feestelijks van. 

Kan ik mijn sieraad laten repareren of opnieuw laten rijgen?
Door het dragen kunnen je sieraden gaan slijten. Als bijvoorbeeld je elastiek is uitgerekt of een verbinding is losgegaan kan je je sieraden opzij leggen. Maar dat is natuurlijk zonde! Tegen een kleine vergoeding kunnen we je sieraad repareren of opnieuw rijgen.

Ik heb een winkel en wil graag Label Linde verkopen.

Stuur ons een mail en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.